sâmbătă, 3 decembrie 2011

Manifestări dedicate Sfântului Ierarh Andrei Şaguna la Braşov

La sediul Protopopiatului Braşov are loc azi, începând cu ora 10:00, Simpozionul judeţean "Sfântul Ierarh Andrei Şaguna. O viaţă în slujba Bisericii". La manifestarea organizată de Arhiepiscopia Sibiului - Departamentul pentru Tineret şi Protopopiatul Braşov, în colaborare cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Braşov, participă elevi şi cadre didactice din peste 20 de unităţi de învăţământ din judeţ.

vineri, 2 decembrie 2011

Prima zi de prăznuire a Sfântului Andrei Şaguna : Ardealul şi-a prăznuit ierarhul cel sfânt





Sărbătoarea Sfântului Apostol Andrei din acest an a fost pentru ardeleni şi prima zi în care Sfântul Ierarh Andrei Şaguna, Mitropolitul Transilvaniei, a fost prăznuit. La Catedrala mitropolitană din Sibiu, sărbătoarea a fost deosebită, patru arhierei conducând soborul de peste 60 de preoţi şi diaconi la Sfânta Liturghiedin ziua de hram a lăcaşului de cult.
La o lună după istorica zi în care ierarhii Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române l-au proclamat ca sfânt pe primul mitropolit al Ardealului, cetatea Sibiului a fost din nou centrul spiritual al Transilvaniei. Catedrala mitropolitană din inima oraşului şi-a primit credincioşii în atmosferă de mare praznic şi de hram, iar invitaţi din întreaga Mitropolie a Ardealului au venit să se bucure de prima zi de prăznuire a Sfântului Andrei Şaguna. La slujba de Priveghere oficiată în catedrala sibiană au participat sute de credincioşi, iar Înalt Preasfinţitul Laurenţiu, Mitropolitul Ardealului, şi Preasfinţitul Andrei Făgărăşeanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Sibiului, au condus impresionantul sobor de preoţi şi diaconi. Toţi preoţii din Sibiu, împrejurimi şi de mai departe au venit să slujească la Privegherea dinaintea primei zile de prăznuire a Sfântului Andrei Şaguna.