joi, 8 decembrie 2011

Conferinţă despre Sf. Andrei Şaguna la Centrul religios-cultural "Dumitru Stăniloae" din Viena


Centrul religios-cultural „Dumitru Stăniloae” din Viena a organizat sâmbătă, 3 decembrie 2011, o conferinţă dedicată Sfântului Mitropolit Andrei Şaguna. După ce în ziua pomenirii s-a citit în mod solemn, prima dată, Acatistul închinat marelui mitropolit transilvănean şi s-au amintit anumite repere din viaţa sa, a urmat partea a doua a momentelor dedicate lui, sâmbătă, când pe suport de imagini, în faţa a numeroşi credincioşi dornici să afle cât mai multe despre acest mare ierarh şi om de cultură , părintele dr. Nicolae Dura, parohul bisericii ortodoxe române din Viena, a prezentat Conferinţa „Sfântul Mitropolit Andrei Şaguna”.


Această conferinţă a cuprins relatări despre momentele cele mai importante din viaţa Sfântului Andrei Şaguna şi realizările lui cele mai de seamă în plan pastoral, misionar şi administrativ, legăturile pe care le-a avut cu Viena, capitala de odinioară a Imperiului Austriac şi momentul canonizării lui. Conferinţa a fost precedată de un concert de colinde româneşti susţinut de Corul „Medieşana” din Medieşu Aurit.
Următorul eveniment în cadrul Centrului religios-cultural „Dumitru Stăniloae” din Viena este sâmbătă, 10 decembrie 2011, la ora 19:00, când va avea loc întâlnirea cu tinerii ortodocşi, în cadrul căreia li se va răspunde cererii lor de a vorbi despre rai şi iad.
Centrul religios-cultural „Dumitru Stăniloae” din Viena a fost înfiinţat în anul 2009 la propunerea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel.

http://www.basilica.ro/ro/stiri/comemorarea_sf_andrei_saguna_la_centrul_religios_cultural_idumitru_staniloaei_din_viena_6445.html

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu