
Proclamarea canonizării şi prăznuirea sfântului mitropolit al Transilvaniei
joi, 8 decembrie 2011
Conferinţă despre Sf. Andrei Şaguna la Centrul religios-cultural "Dumitru Stăniloae" din Viena

Sfântul Andrei Şaguna în expoziţiile din Şcheii Braşovului

Şcheii Braşovului a fost pentru câteva zile centrul vieţii culturale şi bisericeşti din cetatea de sub Tâmpa. Ca în fiecare an, de 1 decembrie, Piaţa Unirii din faţa Bisericii "Sfântul Nicolae" a găzduit sărbătoarea tuturor românilor, iar a doua zi s-a desfăşurat la sediul muzeului un amplu concurs pentru elevi, cu tema "Biserica, Şcoala şi Andrei Şaguna în documentele braşovene".
luni, 5 decembrie 2011
Simpozion dedicat sărbătorii sfântului mitropolit: Elevii braşoveni au vorbit despre Sfântul Andrei Şaguna
Arhiepiscopia Sibiului, prin Protopopiatul Braşov şi în colaborare cu Inspectoratul Şcolar Braşov, a organizat sâmbătă, 3 decembrie, simpozionul "Sfântul Ierarh Andrei Şaguna, o viaţă în slujba Bisericii". La simpozion au participat elevi din peste 20 de şcoli şi licee din judeţul Braşov.
Simpozionul a fost organizat la sediul Protopopiatului Braşov, cu binecuvântarea Înalt Preasfinţitului Laurenţiu, Arhiepiscopul Sibiului şi Mitropolitul Ardealului, şi a unit elevi şi dascăli de religie din şcoli şi licee din Braşov şi împrejurimi.
sâmbătă, 3 decembrie 2011
Manifestări dedicate Sfântului Ierarh Andrei Şaguna la Braşov
La sediul Protopopiatului Braşov are loc azi, începând cu ora 10:00, Simpozionul judeţean "Sfântul Ierarh Andrei Şaguna. O viaţă în slujba Bisericii". La manifestarea organizată de Arhiepiscopia Sibiului - Departamentul pentru Tineret şi Protopopiatul Braşov, în colaborare cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Braşov, participă elevi şi cadre didactice din peste 20 de unităţi de învăţământ din judeţ.
vineri, 2 decembrie 2011
Prima zi de prăznuire a Sfântului Andrei Şaguna : Ardealul şi-a prăznuit ierarhul cel sfânt
Sărbătoarea Sfântului Apostol Andrei din acest an a fost pentru ardeleni şi prima zi în care Sfântul Ierarh Andrei Şaguna, Mitropolitul Transilvaniei, a fost prăznuit. La Catedrala mitropolitană din Sibiu, sărbătoarea a fost deosebită, patru arhierei conducând soborul de peste 60 de preoţi şi diaconi la Sfânta Liturghiedin ziua de hram a lăcaşului de cult.
La o lună după istorica zi în care ierarhii Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române l-au proclamat ca sfânt pe primul mitropolit al Ardealului, cetatea Sibiului a fost din nou centrul spiritual al Transilvaniei. Catedrala mitropolitană din inima oraşului şi-a primit credincioşii în atmosferă de mare praznic şi de hram, iar invitaţi din întreaga Mitropolie a Ardealului au venit să se bucure de prima zi de prăznuire a Sfântului Andrei Şaguna. La slujba de Priveghere oficiată în catedrala sibiană au participat sute de credincioşi, iar Înalt Preasfinţitul Laurenţiu, Mitropolitul Ardealului, şi Preasfinţitul Andrei Făgărăşeanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Sibiului, au condus impresionantul sobor de preoţi şi diaconi. Toţi preoţii din Sibiu, împrejurimi şi de mai departe au venit să slujească la Privegherea dinaintea primei zile de prăznuire a Sfântului Andrei Şaguna.
marți, 22 noiembrie 2011
Simpozionul „Andrei Şaguna: spiritualitate şi cultură“ la Sibiu
Colegiul Naţional Pedagogic "Andrei Şaguna" din Sibiu a găzduit sâmbătă, 12 noiembrie, simpozionul "Andrei Şaguna: spiritualitate şi cultură", la care au participat peste 20 de elevi de la liceele din cetatea transilvană. Manifestarea a fost organizată de Arhiepiscopia Sibiului în colaborare cu Inspectoratul Scolar Judetean.
luni, 7 noiembrie 2011
Legăturile Episcopiei Caransebeşului cu Sfântul Ierarh Andrei Şaguna
Mitropolitul Ardealului, Andrei Şaguna, născut la 20 decembrie 1808 în localitatea Mişcolţ din Ungaria, a fost un arhiereu providenţial al românilor transilvăneni într-o perioadă grea a istoriei naţionale. Unele dintre cele mai însemnate realizări ale Sfântului Ierarh Andrei Şaguna au fost restaurarea Mitropoliei Transilvaniei şi reînfiinţarea Episcopiei Caransebeşului, lucru ce a dus la dezvoltarea vieţii naţionale, bisericeşti şi culturale a românilor transilvăneni. Ca urmare a strădaniilor marelui mitropolit Andrei Şaguna, la 8 iulie 1865, prin diploma imperială semnată de împăratul Franz Ioseph, s-a înfiinţat Episcopia Caransebeşului.
sâmbătă, 5 noiembrie 2011
Au început manifestările „ASTRA - 150 de ani“
Slujba de Te Deum oficiată la Catedrala mitropolitană din Sibiu a deschis ieri, 4 noiembrie, manifestările dedicate împlinirii a 150 de ani de la înfiinţarea ASTRA (Asociaţiunea Transilvană pentru Literatura Română şi Cultura Poporului Român). La şedinţa festivă ce a urmat slujbei religioase, Înalt Preasfinţitul Laurenţiu, Mitropolitul Ardealului, a transmis mesajul de binecuvântare al Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române.Festivitatea de ieri, din Sala „Thalia“ a Filarmonicii de Stat din Sibiu, a fost închinată Sfântului Ierarh Andrei Şaguna.
luni, 31 octombrie 2011
Visul ardelenilor de a avea în calendar ca sfinţi pe mitropoliţii Andrei Şaguna şi Simion Ştefan s-a împlinit
sâmbătă, 29 octombrie 2011
Andrei Şaguna, mitropolitul sfânt al ardelenilor
Sfântul Sinod a hotărât canonizarea celui ce a fost considerat "Mesia ardelenilor" – mitropolitul Andrei Şaguna. El a rămas în conştiinţa românilor ca unul dintre cei care şi-au închinat întreaga viaţă altarului şi poporului. La cunoscutele calităţi şi lucrări împlinite de marele ierarh s-au adăugat virtuţile creştineşti şi împlinirea vocaţiei sale sacerdotale şi misionar pastorale, dublate toate de o smerenie sfântă. Despre procesul canonizării mitropolitului Andrei Şaguna, despre viaţa sa, ca om al rugăciunii şi al jertfei creştineşti, ne-a vorbit cel care duce mai departe moştenirea lăsată de Sfântul Ierarh Andrei, Înalt Preasfinţitul Laurenţiu, Mitropolitul Ardealului.
Proclamarea canonizarii Sfantului Ierarh Andrei Şaguna, Mitropolitul Transilvaniei
În Catedrala Mitropolitană din Sibiu a avut loc astăzi, 29 octombrie 2011, în prezenţa Patriarhului Alexandriei, Patriarhului României, a ierarhilor greci şi români, proclamarea canonizării Sfântului Ierarh Andrei Şaguna, Mitropolitul Transilvaniei. La eveniment au participat numeroşi reprezentanţi ai instituţiilor de stat, în frunte cu domnul Traian Băsescu, Preşedintele României, reprezentanţi ai Guvernului, ai Bisericilor surori, autorităţi locale, protopopi, preoţi, profesori şi oameni de cultură, tineri studenţi şi elevi, dar şi mii de credincioşi care au dorit să participe.
Sfanta Liturghie la Catedrala mitropolitana din Sibiu
La Catedrala mitropolitana “Sfanta Treime” din Sibiu are loc Sfanta Liturghie oficiata de Patriarhul României şi alţi ierarhi ai Bisericii Ortodoxe Romane, delegaţia din Patriarhia Alexandriei, condusă de PF Părinte Patriarh Teodor al II-lea, şi delegaţia greacă, condusă de IPS Mitropolit Hrisostom de Patras. Sfanta Liturghie precede marele eveniment al proclamarii canonizarii Sfântului Ierarh Andrei Şaguna, Mitropolitul Transilvaniei, in prezenta Capul Sfântului Andrei.
Moştenirea mitropolitului Andrei Şaguna: Prima carte de drept al familiei la români

Apariţia primei cărţi ortodoxe cu conţinut exclusiv matrimonial a avut loc în anul 1854 şi l-a avut ca autor pe marele mitropolit Andrei Şaguna. Această carte s-a ocupat de Taina Cununiei, dar şi de căsătoria civilă premergătoare, devenind astfel prima carte de drept al familiei la români.
Pr. conf. univ. dr. Irimie Marga
vineri, 28 octombrie 2011
Te Deum la Catedrala mitropolitana din Sibiu
La Catedrala Mitropolitană din Sibiu a sosit în această seară Cinstitul Cap al Sfântului Apostol Andrei, însoţit de Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Preafericitul Părinte Teodoros al II-lea, Papă şi Patriarh al Alexandriei şi Înaltpreasfinţitul Părinte Hrisostom, Mitropolit de Patras.Cinstitul Cap al Sfântului Apostol Andrei a fost adus cu prilejul proclamării canonizării Sfântului Ierarh Andrei Şaguna, Mitropolitul Transilvaniei, eveniment ce se va desfăşura mâine, 29 octombrie 2011.
Procesiune la Sibiu


Vineri, 28 octombrie, la Răşinari, incepand cu ora 14:30, la Biserica „Sf. Treime”, a avut loc slujba ultimului Parastas pentru Mitropolitul Andrei Şaguna oficiata de un numeros sobor de preoti in frunte cu Preasfintitul Andrei Fagarasanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Sibiului.
Cinstitul Cap al Sf. Ap. Andrei a plecat de la Patriarhie la Mitropolia din Sibiu
Cinstitul Cap al Sfântului Apostol Andrei s-a aflat în Bucureşti de luni, 24 octombrie 2011 şi a fost adus din Patras - Grecia de către o delegaţie a Bisericii Ortodoxe din Grecia condusă de Înaltpreasfinţitul Părinte Mitropolit Hrisostom cu ocazia manifestărilor dedicate Ocrotitorului Bucureştilor, Sfântul Cuvios Dimitrie cel Nou.
În această după-amiază, la orele 16:30, Cinstitul Cap, împreună cu Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, cu Preafericitul Părinte Teodoros al II-lea, Papă şi Patriarh al Alexandriei şi al întregii Africi şi cu Înaltpreasfinţitul Părinte Hrisostom, Mitropolit de Patras, a plecat la Catedrala Mitropolitană din Sibiu cu prilejul proclamării canonizării Sfântului Ierarh Andrei Şaguna, Mitropolitul Transilvaniei care va avea loc mâine, 29 octombrie 2011, în Catedrala Mitropolitană din Sibiu şi unde va rămâne spre închinare până în după-amiaza zilei de 29 octombrie 2011.
luni, 24 octombrie 2011
Sfinţii adună oamenii în comuniune
Cuvântul Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul României, la întâmpinarea Cinstitului cap al Sfântului Apostol Andrei cel Întâi chemat, Ocrotitorul României, Bucureşti, 24 octombrie 2011.
De la București, Cinstitul cap al Sfântului Apostol Andrei cel Întâi chemat la Apostolie va fi purtat cu evlavie la Sibiu, unde în prezența lui se va proclama, sâmbătă, 29 octombrie 2011, canonizarea Sfântului Ierarh Andrei Șaguna, Mitropolitul Transilvaniei, și la Alba Iulia, unde, duminică, 30 octombrie 2011, se va anunța solemn canonizarea Sfântului Ierarh Simeon Ștefan, Mitropolitul Transilvaniei.
Programul proclamării oficiale a canonizării Sf. Ierarh Andrei, Mitropolitul Transilvaniei

Răşinari
Ora 14:30: Biserica „Sf. Treime” - Slujba ultimului parastas pentru Mitropolitul Andrei Şaguna
Ora 15:30 Plecare spre platoul „Sala Transilvania” din Sibiu
Ora 15:50 Sosire pe platoul „Sala Transilvania” din Sibiu
De aici se organizează o procesiune solemnă până la Catedrala mitropolitană.
Pregătiri de sărbătoare la Sibiu
Credincioşii din Arhiepiscopia Sibiului se pregătesc în aceste zile de sărbătoare. La Catedrala mitropolitană din Sibiu, Sfânta Liturghie a fost oficiată duminică de Înalt Preasfinţitul Părinte Laurenţiu, Mitropolitul Ardealului. Cu acest prilej, Înalt Preasfinţia Sa a reamintit despre importanţa manifestărilor religioase care vor avea loc cu prilejul canonizarii Sfantului Ierarh Andrei Şaguna, Mitropolitul Ardealului.
duminică, 23 octombrie 2011
Conferinţă dedicată mitropoliţilor Simion Ştefan şi Andrei Şaguna

Miercuri, 19 octombrie, la Protopopiatul Ineu, Arhiepiscopia Aradului, a avut loc conferinţa pastoral-misionară de toamnă dedicată omagierii Sfinţilor mitropoliţi ai Transilvaniei Simion Ştefan şi Andrei Şaguna, canonizaţi recent de Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române.
sâmbătă, 22 octombrie 2011
150 de ani de la înfiinţarea Astrei
La 23 octombrie se împlinesc 150 de ani de când mai mulţi intelectuali ardeleni, în frunte cu episcopul Andrei Şaguna, au înfiinţat Asociaţiunea Transilvană pentru Literatura română şi Cultura poporului român sau Astra. Andrei Şaguna poate fi considerat cu adevărat "ctitor" al Asociaţiunii, după cum a fost şi un ctitor al altor aşezăminte spirituale şi culturale ale românilor ardeleni. Mai trebuie să notăm că Asociaţiunea poate fi considerată ca o "precursoare" a Societăţii Academice Române de la Bucureşti, înfiinţată în 1866, care va deveni apoi, în 1879, Academia Română.
Pr. prof. dr. Mircea Păcurariu
vineri, 21 octombrie 2011
Cuvinte despre mitropolitul Andrei Şaguna
„Naţiunea îţi va rămâne datoare mult, va recunoaşte cu plăcere marile servicii ce ai adus pentru ridicarea ei la rangul ce i se cuvine şi numele Prea Sfinţiei Tale îl vor spune părinţii copiilor lor, ca să se binecuvinteze din generaţie în generaţie”
Simion Bărnuţiu şi Timotei Cipariu într-o cuvântare către Şaguna
Simion Bărnuţiu şi Timotei Cipariu într-o cuvântare către Şaguna
duminică, 16 octombrie 2011
„În multe case, chipul lui Şaguna era pus lângă icoane“
În anul 2008, Arhiepiscopia Sibiului a organizat mai multe manifestări dedicate împlinirii a 200 de ani de la naşterea arhiepiscopului şi mitropolitului Andrei Şaguna. Este o tradiţie ca această mare personalitate a românilor să fie cinstită după cuviinţă, aşa cum a fost şi în 1908, când s-au împlinit 100 de ani de la naşterea sa, când viitorul academician profesorul preot Ioan Lupaş a scris o monografie despre el. În anul 2011 au loc alte manifestări dedicate marelui ierarh, mai ales datorită faptului că Sfântul Sinod a luat în discuţie problema canonizării sale.
Pr. prof. dr. Mircea Păcurariu
Andrei Şaguna: mângâierea, speranţa tuturor românilor
† Justinian Arhiepiscopul Maramureşului şi Sătmarului
Cinstitul cap al Sfântului Apostol Andrei va fi dus în procesiune la Catedrala mitropolitană din Sibiu
Biroul de presă al Patriarhiei Române, ne informează:
Cu prilejul sărbătorii Cuviosului Dimitrie cel Nou, Ocrotitorul Bucureştilor, în dimineaţa zilei de luni, 24 octombrie 2011, Cinstitul cap al Sfântului Apostol Andrei, Ocrotitorul României, va fi adus de la Patras (Grecia) de către o delegaţie a Bisericii Ortodoxe a Greciei, condusă de Înaltpreasfinţitul Părinte Mitropolit Hrisostom de Patras.
Sfintele Moaşte ale Sfântului Apostol Andrei se vor afla pe Dealul Patriarhiei pentru a fi venerate de credincioşi până în ziua de vineri, 28 octombrie 2011, orele 12:00.
În continuare, cu prilejul proclamării canonizării Sfântului Ierarh Andrei Şaguna, Mitropolitul Transilvaniei, în după-amiaza zilei de 28 octombrie 2011, Cinstitul cap al Sfântului Apostol Andrei va fi dus în procesiune la catedrala mitropolitană din Sibiu, unde va rămâne până în după-amiaza zilei de 29 octombrie 2011.
sâmbătă, 15 octombrie 2011
Argumente pentru canonizarea mitropolitului Andrei Şaguna
În anul 2008 s-au împlinit 200 de ani de la naşterea celui care va deveni peste ani arhiepiscopul şi mitropolitul Andrei Şaguna al Ardealului. Încă din acel an am propus în cadrul Adunării Eparhiale a Arhiepiscopiei Sibiului ca mitropolitul Andrei Şaguna să fie trecut în rândul sfinţilor, cu zi de prăznuire fie pe 28 iunie, ziua trecerii sale la Domnul, după stilul nou, fie în ziua de 30 iunie, când Biserica noastră, mai ales cea din Ardeal, îl cinsteşte pe Sfântul Ierarh Ghelasie de la Râmeţ.
Pr. acad. prof. dr. Mircea Păcurariu
Pr. acad. prof. dr. Mircea Păcurariu
Şi-a apărat şi crescut copiii în sfânta credinţă : Evlavioasa Anastasia Şaguna
În preajma sărbătorii Bunei Vestiri ne aducem aminte de mame vrednice care au urmat exemplul Maicii Domnului şi care au urmărit evoluţia copiilor lor şi buna lor creştere în dreapta credinţă. Un astfel de exemplu a fost şi mama vrednicului de pomenire mitropolit al Ardealului Andrei Şaguna. Insistenţa duhovnicească prin care mame ca aceea a Fericitului Augustin au aşteptat în post şi rugăciune întoarcerea fiului din moarte la viaţă sau ca aceea a Marelui Andrei Şaguna - Anastasia Şaguna -, care a sprijinit demersul fiului său de zidire duhovnicească a Bisericii, sunt pilduitoare şi vrednice de urmat. Emanuel P. Tăvală
Viaţa lui Andrei Şaguna până la venirea în Ardeal: Vocaţia teologică a tânărului Anastasie Şaguna
În anul 2008 s-au împlinit 200 de ani de la naşterea celui care va deveni peste ani arhiepiscopul şi mitropolitul Andrei Şaguna al Ardealului. Încă din acel an am propus în cadrul Adunării Eparhiale a Arhiepiscopiei Sibiului ca mitropolitul Andrei Şaguna să fie trecut în rândul sfinţilor, cu zi de prăznuire fie pe 28 iunie, ziua trecerii sale la Domnul, după stilul nou, fie în ziua de 30 iunie, când Biserica noastră, mai ales cea din Ardeal, îl cinsteşte pe Sfântul Ierarh Ghelasie de la Râmeţ.
Pr. acad. prof. dr. Mircea Păcurariu
Pr. acad. prof. dr. Mircea Păcurariu
Andrei Şaguna şi Revoluţia de la 1848
Dr. Sebastian Dumitru Cârstea
Omul providenţial în istoria dreptului Bisericii
Compendiu de drept canonic |
Opera mitropolitului providenţial Andrei Şaguna este impresionantă şi de o importanţă capitală atât pentru istoria Bisericii Ortodoxe Române, cât şi pentru istoria dreptului românesc, cu implicaţii în toate domeniile de activitate. Până astăzi, trăim în urma viziunilor, deciziilor şi schimbărilor aduse în Biserica şi societatea românească de inegalabilul mitropolit.
Pr. conf. univ. dr. Irimie Marga
Andrei Şaguna, organizator al Ortodoxiei româneşti
Mitropolitul Andrei Şaguna a alcătuit o operă canonică impresionantă cu scopul vădit ca ea să ofere motivaţia unei organizaţii bisericeşti canonice, corespunzătoare cu învăţătura Bisericii Ortodoxe. Transpunerea în practică a tuturor principiilor canonice pe care le-a enunţat, le-a argumentat şi le-a publicat în opera sa canonică a făcut din mitropolitul Andrei Şaguna o personalitate unică în istoria Bisericii Ortodoxe Române.
Pr. conf. univ. dr. Irimie Marga
Andrei Şaguna în conştiinţa românilor ardeleni: Activitatea editorală
Marele ierarh ardelean, pentru canonizarea căruia ne pregătim de cel puţin trei ani, şi-a dovedit cu prisosinţă devotamentul faţă de neamul său şi prin numărul impresionant de cărţi pe care le-a dat la lumină în "tipografia diecezană" de la Sibiu, înfiinţată de el în 1850. Andrei Şaguna a fost nu numai un neîntrecut organizator bisericesc, conducător naţional, politic şi păstor de suflete, ci şi un excelent îndrumător al activităţii editoriale, precum şi un bun autor de lucrări cu caracter canonic, istoric şi pastoral.
Pr. prof. acad. Mircea Păcurariu
Ctitor al învăţământului teologic în Ardeal: Şaguna a înfiinţat Institutul teologico-pedagogic
Conf. dr. Paul Brusanowski
Şcoli înfiinţate de Andrei Şaguna
![]() |
Colegiul "A.Saguna" Brasov |
Pr. prof. acad. Mircea Păcurariu
Andrei Şaguna şi Emanuil Gojdu, creatori ai elitei ardelene: Fundaţia Gojdu şi educaţia tinerilor ardeleni

Pr. prof. dr. Aurel Pavel
Descoperite în podul Bisericii „Sfântul Nicolae“ din Şchei: Scrisorile lui Andrei Şaguna către braşoveni
Pr. prof. dr. Vasile Oltean
Andrei Şaguna şi românii hunedoreni
Lect. univ. dr. Florin Dobrei
Diplomat la Viena şi la Pesta: Andrei Şaguna, reprezentant al românilor
Maria Curtean
Andrei Şaguna, reprezentant al românilor din Imperiu: Misiune diplomatică la sud de Carpaţi
Activitatea diplomatică a lui Andrei Şaguna face parte integrantă din istoria Transilvaniei şi a Europei. Eforturile diplomatice şaguniene sunt expresia luptei inegale, a conştiinţei lucide şi a înţelegerii pericolului rămânerii naţiunii române mult în urma oricărei civilizaţii, dacă nu chiar a dispariţiei treptate a unui neam aruncat în anonimat. Maria Curtean
Recunoaşterea naţiunii române în Imperiu, prin Şaguna: Un diplomat abil, un aristocrat al spiritului
Maria Curtean
Andrei Şaguna diplomat: Reprezentantul românilor
În memoria contemporanilor şi a urmaşilor: Opera legislativă a lui Andrei Şaguna
Mitropolitul Andrei Şaguna este persoana cu care Mitropolia Ardealului cu sediul la Sibiu se identifică. Ajuns la Sibiu, în calitate de vicar, apoi episcop şi în cele din urmă mitropolit, Şaguna a acţionat pentru organizarea vieţii bisericeşti a românilor ardeleni pe toate planurile. Activitatea sa este reflectată şi în părerile unor autori români şi străini cu privire la opera canonică a acestuia. Emanuel Pavel Tăvală
Mitropolitul providenţial Andrei Şaguna : Ctitor de credinţă şi cultură în Ardeal
În cadrul manifestărilor dedicate împlinirii a 200 de ani de la naştere şi 135 de ani de la trecerea la Domnul a mitropolitului Andrei Şaguna, din 2008, de la Sibiu, s-a anunţat începerea demersurilor privind canonizarea marelui ierarh. Constituirea dosarului pentru canonizare a început în 2008, iar din comisia de teologi fac parte pr. prof. acad. Mircea Păcurariu, arhid. prof. Ioan I. Ică jr şi conf. Paul Brusanowski. Canonizarea marelui ierarh se află, în acest an, în atenţia Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române.
Concursul de creaţie „Sfântul Andrei Şaguna - O viaţă în slujba Bisericii“
Arhiepiscopia Sibiului, prin Departamentul pentru tineret, în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Sibiu, organizează în toamna acestui an concursul de creaţie "Sfântul Andrei Şaguna - O viaţă în slujba Bisericii". Concursul se înscrie în seria de manifestări dedicate canonizării ierarhului transilvănean şi organizate în acest an de Arhiepiscopia Sibiului.
Abonați-vă la:
Postări (Atom)